Dapatkan Sebut Harga Segera Anda

Lokasi Pengambilan:
Lokasi Penghantaran Yang Berbeza?
Lokasi Penghantaran:
Ketibaan:
Kembali:
Kediaman:
Pilih negara kediaman
Mata wang:
AED - United Arab Emirates Dirhams
Umur:
35

Rakan kongsi sewa kereta di Prague

Prague Sewa Kereta

Carian Kereta Sewa adalah sebuah syarikat yang menawarkan kereta sewa di Prague. Sistem sebut harga kami membandingkan kadar-kadar kebanyakan agensi di peringkat antarabangsa dan setempat di Prague, Republik Czech dan membolehkan anda membuat keputusan termaklum mengenai syarikat sewa kereta.

Carian Kereta Sewa mahu memastikan anda mendapat kereta sewa yang termurah di Prague.

Guna sistem perbandingan kami sekarang dan mulakan penjimatan bagi sewa kereta anda yang seterusnya!

Prague Penyewaan Kereta & maklumat perjalanan

Prague merupakan bandar yang terbesar dari Republik Czech dan ibu kota, Prague terletak di bahagian utara barat Republik Czech di Sungai Vltava.

Iklim

Prague mempunyai musim panas dan musim sejuk sangat cili, maka ia adalah destinasi yang sangat popular pada musim panas dan musim sejuk terutamanya di sekitar Krismas kali.

Mata Wang

Mata Wang rasmi Republik Czech adalah Mahkota Czech, di peringkat antarabangsa biasanya disingkatkan menjadi CZK. Di beberapa Hotel pusat membeli-belah dapat membayar dalam Euro atau Pound British, namun kadar pertukaran mungkin menjadi lebih tinggi dan perubahan akan diberikan di Czech Crown.

Di pusat bandar, anda boleh menemui banyak Pertukaran Pejabat, juga di Lapangan Terbang terdapat banyak.

Bagaimana untuk sampai ke Prague

Banyak syarikat penerbangan yang menawarkan penerbangan terus ke Lapangan Terbang utama, Vaclav Havel Lapangan Terbang Prague (PRG) di Lapangan Terbang ini terletak sekitar 20 KM Utara Barat pusat bandar, biasanya dengan kereta anda mengambil masa kira-kira 30 minit untuk sampai ke pusat bandar. Jika anda suka untuk meninjau Republik Czech luar Prague, di Lapangan Terbang Prague tiada adalah agen sewa kereta banyak yang menawarkan perkhidmatan yang murah. Kebanyakan kereta sewa agen mempunyai kaunter di Lapangan Terbang, di tingkat bawah tempat letak kereta C seperti bajet, SIXT, Europcar, Avis

Terdapat juga bas-bas awam yang menawarkan sambungan ke beberapa stesen metro, dari mana anda boleh menaiki kereta ke pusat bandar, bas dan metro yang ia mengambil masa kira-kira 45 minit untuk sampai ke pusat bandar.

Cara yang paling selesa untuk sampai ke Prague adalah dengan teksi, Walau bagaimanapun ia akan menyebabkan anda kira-kira 850 CKZ, anda boleh mendapatkan maklumat lanjut di kaunter maklumat di Lapangan Terbang.

Anda juga boleh ke Prague dengan keretapi, rangkaian kereta api Prague dihubungkan dengan beberapa bandar-bandar besar, seperti Vienna, Bratislava, Budapest, Warsaw dan Kraków.

Mendapatkan sekitar di Praha

Prague adalah terkenal sebagai sebuah bandar yang sangat walkable, bagi orang-orang yang ingin melihat lama dan baru bandar dengan berjalan kaki, anda boleh dengan mudah berjalan kaki dari Wenceslas Square ke Old Town Square. Sila ambil perhatian hampir semua jalan-jalan berbatu, justeru ia adalah amat sukar bagi orang-orang yang Kurang Upaya atau tua untuk mendapatkan sekitar dengan mudah.

Apa yang anda lihat di Praha

Prague merupakan bandar bersejarah yang sangat tua, Terdapat banyak perkara untuk melihat, Prague Castle adalah sangat popular, ia adalah salah satu istana-istana lama yang terbesar di dunia, anda boleh melawat Taman Diraja dan itu juga beberapa buah Muzium.

Charles Bridge yang menghubungkan bandar lama dengan Lesser Town, ia adalah tempat yang sangat popular untuk perdagangan dan hiburan, kerana ramai bermain dan artis yang cuba untuk menjual lukisan mereka.

Bandar lama Prague, di bandar lama di Prague anda boleh menemui banyak bangunan bersejarah dan kawasan membeli-belah, yang paling terkenal adalah jam Astronominya. Juga terdapat di bandar lama anda boleh mencari banyak Gereja-gereja bersejarah.