Dapatkan Sebut Harga Segera Anda

Lokasi Pengambilan:
Lokasi Penghantaran Yang Berbeza?
Lokasi Penghantaran:
Ketibaan:
Kembali:
Kediaman:
Pilih negara kediaman
Mata wang:
AED - United Arab Emirates Dirhams
Umur:
35

Rakan kongsi sewa kereta di Muscat

Muscat Sewa Kereta

Carian Kereta Sewa adalah sebuah syarikat yang menawarkan kereta sewa di Muscat. Sistem sebut harga kami membandingkan kadar-kadar kebanyakan agensi di peringkat antarabangsa dan setempat di Muscat, Oman dan membolehkan anda membuat keputusan termaklum mengenai syarikat sewa kereta.

Carian Kereta Sewa mahu memastikan anda mendapat kereta sewa yang termurah di Muscat.

Guna sistem perbandingan kami sekarang dan mulakan penjimatan bagi sewa kereta anda yang seterusnya!

Muscat Penyewaan Kereta & maklumat perjalanan

Muscat merupakan ibukota Kesultanan Oman dan paling penting dan penduduk bandar Oman. Muscat terletak di antara Laut Arab dan pergunungan Hajar Western.

Bagaimana untuk mendapatkan Muscat

Di airport Muscat merupakan Lapangan Terbang Antarabangsa Muscat (MCT) juga dikenali sebagai Seeb International Airport. Lapangan Terbang terletak terletak 37 kilometer pada arah barat Mutrah. Syarikat-syarikat penerbangan utama seperti KLM, Lufthansa, Emirates, Etihad Airways, British Airways terbang setiap hari dari dan ke Muscat.

Emiriah Arab Bersatu mempunyai sebuah syarikat bas negara yang dipanggil, syarikat pengangkutan negara Oman, dalam Oman terdapat bas-bas harian dari Muscat ke Buraimi, Beirut dan Salalah.

Muscat boleh dicapai dengan kereta dari Emiriah Arab Bersatu, perjalanan mengambil masa kira-kira 5 jam merentasi sempadan di Hatta/Al Ain.

Ia adalah retsoran bagi pengunjung yang menginap lebih daripada sehari di Muscat untuk menyewa kereta, kerana ini adalah lebih menjimatkan daripada menaiki teksi dan memberikan anda lebih fleksibiliti. Di Lapangan Terbang terdapat banyak agen sewa kereta tempatan dan antarabangsa seperti, bajet, dolar, SIXT, Avis dll. Di Oman permit memandu antarabangsa adalah diperlukan selain daripada rumah anda lesen memandu.

Mata Wang

Mata Wang di Oman adalah Rial Oman, singkatan Antarabangsa OMR. Di Lapangan Terbang, anda boleh menemui banyak Pertukaran pejabat untuk menukar wang anda. Mesin ATM yang sangat biasa sekarang di Oman, terutamanya berhampiran dengan pusat membeli-belah yang paling, besar Hotel dan Stesen minyak.

Iklim

Muscat sebagai suasana tropika, musim panas yang sangat panas dan cuaca yang umumnya lembap sepanjang tahun.

Apa yang perlu dilakukan dan apa yang perlu dilihat di Muscat dan sekitarnya

Muscat dan sekitarnya adalah sesuai untuk Trekking, selam skuba, Rock Climbing, perlumbaan unta, Menunggang Kuda, membeli-belah Jewerly.

Di pusat bandar Muscat sana anda boleh mendapati belah terbesar, di pusat membeli-belah ini, anda boleh menemui banyak kedai-kedai antarabangsa dan kedai-kedai tempatan.

Juga berbangga mempunyai beberapa buah Muzium yang boleh anda lawati seperti Bait Al Zubair, Pusat perikanan dan Sains marin, dan lain-lain Muzium Negara.